Jachtvlucht Blauwe kiekendief vrouwtje

Een vrouwtje Blauwe kiekendief vanaf de grond op jacht boven een weiland. De gehele vlucht van dit dier heb ik moeten inkorten. Mooi om de speurende blik te zien en de mislukte vangst hetgeen resulteert in een klauw met gras.

Sayaquesa runderen in Drenthe

De Sayaguesa is een Spaans runderras. In het Drents Friese Wold is een inmiddels vrij grote kudde aanwezig. Wereldwijd zijn er niet veel dieren meer over van dit prachtige zeldzame ras. Ze kalveren het hele jaar rond, dus de kalveren op de video zijn uit de winter. Nu ze een wintervacht hebben zijn ze fraai om te zien. Door de komst van de Wolf hebben de dieren zich aangepast.

Libellen Sardinië

In juni 2018 hebben we een rondreis door Sardinië gemaakt en diverse interessante gebieden bezocht. In de video hieronder enkele libellensoorten die op de verlanglijst stonden en die werden waargenomen. Soortenvolgorde: Lange oeverlibel, bandgondellibel, purperlibel, windvaantje, vaandeldrager en groene haaklibel.

Velduilen in de sneeuw

In december 2023 heb ik in de buurt van de Waddenzee gekeken naar Velduilen. Het was mooi winters met een laag sneeuw. Vrijwel windstil en vrijwel geen zon. Mooie beelden kunnen schieten ondanks dat de Velduilen niet heel veel actie ondernamen.

Velduil schudt zich uit.

Tv opname BinnensteBuiten

Vandaag met leuke mensen van KRO-NCRV opnamen gemaakt voor het tv programma “BinnensteBuiten”. Locatie was De Weerribben en ging vooral over de passie voor libellen. Het weer viel eigenlijk een beetje tegen, geen wolken met libellen, maar kan terugkijken op een leuke dag.

Inspiratie lezing libellen

Op 16 mei 2023 heb ik een inspiratielezing gehouden voor vrijwilligers van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer in het bezoekerscentrum van het Dwingelderveld. Leuk om dit voor een 30-tal enthousiaste en geïnteresseerde mensen te doen. Mede door het gebruik van redelijk veel eigen gemaakt videomateriaal werd het een informatieve en inspirerende avond.

Cursus Libellen IVN Roden-Norg

Ontdek de wondere wereld van de libellen

Libellen zijn fascinerende dieren. Ze vliegen als helikopters laag over het water of langs de bosrand. Vaak zie je ze in je tuin of vijver in de buurt. Meestal zijn ze heel kleurrijk. Heb je ze wel eens diep in de ogen gekeken? Waar wij kijken met twee ogen, hebben zij er duizenden. Wanneer zij elkaar bevruchten, lijken het net circusacrobaten. Vind je libellen moeilijk te herkennen? Wanneer je weet waarop je moet letten valt dat best mee. Voor meer informatie over de cursus bekijk dan de website van IVN-Roden.

Hoe kan je deelnemen?

  • Opgeven kan alleen voor de hele cursus.
  • Tot 1 mei hebben leden van IVN voorrang, daarna is de volgorde van aanmelding bepalend.
  • Na 1 mei ontvang je per mail bericht of er een plek voor je is. Na betaling is je aanmelding definitief.

Via deze link https://www.ivn.nl/afdeling/roden-norg/cursussen-over-de-natuur/libellen/ kun je aanmelden.